Evde Ferah alanlar yaratmanın yolları

Evlerinizde kullanılmaz olarak gördüğünüz köşeleri, merdiven altlarını, dar alanları yeniden kazanma zamanı. Rahat ve ferah atmosferli yaşam alanları yaratmanın yolu, sahip olduğunuz alanları pratik ve akıllı bir şekilde düzenlemekten geçiyor.

Sipariş edin

Çatı katındaki boşluklar da dolap olarak değerlendirebilir. Bunun için bu alanda hangi özelliklerde dolaplar istediğinizi ve ölçülerinizi bir marangoza ya da sipariş alan firmalara verebilirsiniz. Dar ve sıkışık alanları bu şekilde ferah ve düzenli alanlara dönüştürebilirsiniz.

Mutfağınız darsa

Mutfağınız küçükse ve tezgâh altı dolaplar dışında da dolap ve depolama alanına ihtiyacınız varsa geçiş alanlarında ya da kapı arkalarında ince dolaplar kullanabilirsiniz.

Köşeleri planlayın

Köşe duvarları da değerlendirebilirsiniz. Şifoniyer, ayna hatta belki eski zamanlara özgü dar sedirler bile yerleştirebilirsiniz.

Merdiven boşluğu

Merdiven boşluklarının şekline göre açık raf ya da kapaklı kiler sistemleri yaptırabilir, bir yerlere yerleştırmekte zorlandığınız ev gereçleri ve küçük aletlerinizi hatta mutfak erzaklarınızı burada muhafaza edebilirsiniz.

Akıllı dolap

Merdivenlerin bittiği yerler çoğu kez işlevsiz görünür. Bu kenarlara büfenizi yerleştirebilir, ölü gibi görünen bu alanın cazibesini artırabilirsiniz.

Pencere kenarları

Pencerelerin kenarlarına ışığı engellemeyecek genişlikte raf sistemi yaptırabilir böylece kitap, dergi ve CD'lerinizi yerleştirebileceğiniz yeni bir alan yaratmış olursunuz.

Duvarda depolama

Mutfakta çok sık kullandığınız tabak, bardak, peçete, fincan gibi mutfak eşyalarını duvara monte edeceğiniz, ihtiyacınıza göre tasarlanmış raflarda muhafaza edebilirsiniz. Böylece rahatlıkla ulaşabileceğiniz ve düzenli bir alan kazanmış olursunuz.

Saklama kutuları

Dolaplarınıza sığamıyorsanız, saklama kutuları kullanabilirsiniz. Buzdolabı ya da raf üstlerinde yerleştirebileceğiniz gibi gibi duvara da monte edebilirsiniz.

Seyyar dolap

Mutfağınız için çok pratik olan tekerlekli ünitelerde erzaklarınızı dilediğiniz yerde saklayabilirsiniz.

En tasarruflu plan

Mutfağınızı çok dikkatli planlayın ki hiç bir ölü alan kalmasın. Küçük mutfaklarda bile yerden tavana kadar yaptıracağınız dolaplar ile mutfağınızda her eşyanın bir yeri olsun.

Çocuklar için parlak fikirler

Çocukların dikkatinin çok çabuk dağıldığını hepimiz biliriz. Çalışma masası, kitaplık gibi ünitelerle odalarını ikiye ayırabilir, böylece bir mekânda iki ayrı alan yaratabilirsiniz. Üstelik artık dikkatleri de kolay kolay dağılmaz.

Tezgah üstü

Mutfak tezgâhlarının üstündeki alanları değerlendirin. Raylar, çengeller ekleyerek baharatlık, cezve, tava, çatal, kaşıklarınızı buralara asabilirsiniz.

Dar antre

Antreniz darsa duvara monte edilebilen türde bir vestiyer kullanın.

Çok işlevli sehpa

Oturma odalarında pek çok ıvır zıvır olur. DVD'ler, kitaplar, gazeteler, elektronik eşyalar? Bütün bunları çekmeceli bir sehpada saklamaya ne dersiniz?

Köşe dolap

L şeklindeki mutfak tezgâhlarındaki köşelerde dolap sistemleri kullanabilir, tencere ve tavalarınızı buralarda saklayabilirsiniz.

Kaynak: Evim Dergisi

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Pelin dedi ki…
Düzen, dar alanları organize etmek vs gibi konularda Muji'yi tek geçiyorum :) her şey için ayrı bir saklama kabı, her kağıt için ayrı bir dosyalama sistemi, raflar vs'ye sahip olan bi yer muji. geçen gün nişantaşına nihayet gittim de burdaki mağazalarını da ziyaret edebildim. dekorasyon malzemeleri de çok çeşitli, ev kurnlar değiştirenler fikir edinebilir ordan.